Bejelentkezés
SZILVA.HU

SZILVA

szilva

Info

SZILVA.HU
/edes.html

.:Pálinka kóstoló szilvaút - Tarpa Natura Kft:.

Leggyakoribb gyümölcsünk, Magyarországon minden negyedik gyümölcsfa szilvafa. Nagyobb része házikertekben található, vidéken majd minden udvaron található szilvafa, de az árokpartokon, utak mentén is gyakran találkozhatunk vele. Hallhatunk arról is, hogy a nemesség záloga hét szilvafa volt.

Legújabb twittek

Tetszett @szilvavavom egy videója (@YouTube): https://t.co/PcLaqOVL6X – ENNÉL DIÉTÁSABB MÁR NEM IS LEHETNE! * CUKKINI * Szilva

Kajszilva: a kajszi és a szilva házassága https://t.co/mw6a90ERtM

@eFeS0911 Én is így vagyok, de hát azért van hogy fogyjon. Most van szilva, eper, cseresznye, körte 1-1 liter mind. meg őszre lesz dió %

@PjotrFunkaholic @csabamarosi meg maradt ott egy uveg szilva (talan az)

@annaeszik az egymillio dolog: cukkini uborka padlizsan paradicsom csemegehagyma paprika petrezselyem tojas sargarepa soska szilva kukorica

A Szilva & Keszeg tréningen résztvevő csapat - köszönjük, hogy eljöttetek! Mindenki ügyesen helytállt -... https://t.co/NB8cgoQhiK

Készül a házi szilva lekvár cukor nélkül és a lecsó :-) Köszönöm szépen! Home made plum jam (no sugar) and... https://t.co/IPe0HeAF1T

Morzsás sült szilva https://t.co/cl56CPdGvF

ME!!!! 🤗󾌳 Szilva heehee...󾌪 https://t.co/u7qqu7sVkn

https://t.co/pZTgeKCfZB Szilva-dzsem https://t.co/5thSc1Ze1K

A mai fűnyírást 1,5 liter Nestea havas szilva támogatta! (Ezzel el is fogyott a készletem. :-( )

Keresés
 
Túraajánlat

Kapcsolat

Szálláshelyek
 
Pálinkakóstoló
 
Helyi ételek
 
A szilváról
 
Aszalt gyümölcsök
 
A táj

Népi építészet

Kikapcsolódás

Édes ételek

Rumos-lekváros szelet:

Szilvalekváros porlós tészta, tetején rumos csokimáz, kockákra vágva.

Mocskos tészta:

Laskára vágott, fõtt tészta szilvalekvárral elkeverve, míg jó össze nem „mocskolja”; a kevert tészta megpirítva olajon, cukorral ízesítve.

Tarkedli:

Tejes kelt tészta, szilvalekvárral ízesítve, zsírral kikent sütõben sütve.

Hájas tészta:

Zsírral (hájjal) készült levelestészta, egymásra borított lappal, szilvalekvárral töltve, kemencében sütve.

Lapótya:

A tésztáját a lisztbe és tejbe belereszelt fõtt krumplit adja, melyet megkelesztenek. A szélein összenyomkodott, szilvalekvárral megkent tenyérnyi lapos darabokat palacsintasütõben zsíron sütik ki.
 

www.szilva.hu - Minden jog fenntartva - 2007
www.newsite.hu - weboldal készítés