Túraajánlat

Kapcsolat

Szálláshelyek
 
Pálinkakóstoló
 
Helyi ételek
 
A szilváról
 
Aszalt gyümölcsök
 
A táj

Népi építészet

Kikapcsolódás

Édes ételek

Rumos-lekváros szelet:

Szilvalekváros porlós tészta, tetején rumos csokimáz, kockákra vágva.

Mocskos tészta:

Laskára vágott, főtt tészta szilvalekvárral elkeverve, míg jó össze nem „mocskolja”; a kevert tészta megpirítva olajon, cukorral ízesítve.

Tarkedli:

Tejes kelt tészta, szilvalekvárral ízesítve, zsírral kikent sütőben sütve.

Hájas tészta:

Zsírral (hájjal) készült levelestészta, egymásra borított lappal, szilvalekvárral töltve, kemencében sütve.

Lapótya:

A tésztáját a lisztbe és tejbe belereszelt főtt krumplit adja, melyet megkelesztenek. A szélein összenyomkodott, szilvalekvárral megkent tenyérnyi lapos darabokat palacsintasütőben zsíron sütik ki.
 

www.szilva.hu - Minden jog fenntartva - 2007
www.newsite.hu - weboldal készítés